Figen Yüksekdağ, danışmanı Güngör hakkında açıklamada bulundu

Figen Yüksekdağ, danışmanı Güngör hakkında açıklamada bulundu

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin düzenleyeceği miting için geldiği Batman’da, Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki bombalı araç saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin düzenleyeceği miting için geldiği Batman’da, Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki bombalı araç saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Partisinin yapacağı mitinge katılmak üzere Batman’a gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 16 Mayıs Şehir Stadı yanında yapması planlanan miting, kamu güvenliği gerekçe gösterilerek Valilik tarafından iptal edilince, partisinin il binası önünde partililerine seslendi.

Burada yapılan konuşmanın ardından Yüsekdağ, HDP İl binasına geçerek basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yüksekdağ, özellikle hem kendisinin hem de HDP’nin Meclis Grup Danışmanı olan Sıtkı Güngör’ün, Çınar’daki bombalı saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından “Bahar erken geldi. Cemreler düşüyor sanki” sözleri üzerine açıklama yaparak, Güngör’ün kendisinin gönüllü danışmanı olduğunu ve hesabının da hacklendiğini savundu.

Bir soru üzerine Yüksekdağ, dün gece Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde patlayıcı yüklü araç ile düzenlenen bombalı saldırıda 2’si bebek ve biri 5 yaşındaki çocuk olmak üzere toplam 6 kişinin hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili de açıklama yaptı.

Saldırıyı talihsiz bir gelişme olarak değerlendiren Yüksekdağ, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Çınar polis lojmanlarında bir bombalı patlama oldu ve can kayıpları yaşandı. Yaşamını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum, acılarını paylaşıyoruz. Çatışma ve şiddet ortamı içerisinde ne asker ne polis ne sivil ne çocuk ne kadın ve ne genç, hiçbir insanın artık yaşamını kaybetmesini istemiyoruz. Yaşanan ölümlerin, kaos ve şiddet ortamının temel nedeninin siyasetteki açmaz ve tıkanıklık olduğunu görmek zorundayız. Bu şiddet ortamı ortadan kaldırılmadığı müddetçe bu tip talihsiz gelişmelerin yaşanması ne yazık ki mümkün olabiliyor. Bizler artık bunların hiçbirinin yaşanmasını istemiyoruz.”

Yüksekdağ’ın il binası önünde partililerine yönelik yaptığı konuşmaya az sayıda kişinin katılması da dikkatlerden kaçmadı.  (M. Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.