“Halkımıza sahip çıkmak insani ve İslami vazifemizdir”

“Halkımıza sahip çıkmak insani ve İslami vazifemizdir”

VAN - HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, Yüksekova’dan göç etmek zorunda kaldığı için mağdur olan halkın sorunları ile ilgilenmesi için il teşkilatı bünyesinde bir araştırma komisyonu kurdu.

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, yaşanan çatışmalardan dolayı Yüksekova’dan göç etmek zorunda kalan halkı sahiplenme bilinci oluşturmak ve Van’a göç etmek zorunda kalmış halkın sorunlarını gidermek için il teşkilatı bünyesinde bir araştırma komisyonu kurdu.

Oluşturulan komisyonun çalışmaları hakkında basına yazılı bir açıklama yapan HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın, il başkan yardımcılığı düzeyinde oluşturdukları koordinasyon kurulunda bizzat Yüksekova’dan göç edip gelen mağdurların da yer aldığını ve mağdur halkın sorunlarının çözümünde kendilerinde de istifade ettiklerini söyledi.

Saygın, “Yüksekovalı kardeşlerimizin karşılaştığı temel sorunları çözme, ziyaret etme, psikolojik destek sağlama ve ihtiyaç sahiplerine yardım etme amacıyla kurulan komisyon ilk toplantısını yaparak çalışmalara başladı. Bu komisyonumuz yardım kuruluşlarıyla da beraber çalışacak.” dedi.

Van’da faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşlarını Yüksekova halkının yaşadığı sıkıntıları konuşmak için ziyaret ettiklerini belirten Saygın, özellikle İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının bu çalışmadan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

Saygın, “İlimizde faaliyet yürüten İslami STK’ların daha öncede yaşanan bu mağduriyetleri giderme adına bir çalışmaları zaten vardı. Ancak bu çalışmaları basına pek yansımıyor. Bu güzel çalışmalarından dolayı ayrıca bu STK yöneticilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

STK’lara çağrı

Yapılan çalışmaların maddi boyutunun yanında manevi boyutunun da olduğunu belirten Saygın “Zulme uğrayarak memleketlerini terk etmek zorunda bırakılan insanlarımızı ziyaret edip, durumlarını sormak insani ve İslami bir vazifedir.” dedi.

Bu vesileyle kentte faaliyet yürüten STK’lara da bir çağrıda bulunduklarını belirten Saygın, “Yapılan yardımların daha organize bir şekilde yapılması ve daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için STK’lara, birlikte hareket ve geniş kitlelere yönelik kampanya yapma çağrısında bulunuyoruz.” dedi.

“Halkımız çukur siyasetine müsaade etmemelidir”

Van halkına da çağrıda bulunan Saygın “Gün kardeşlik günüdür. Esnafından ev sahibine kadar herkes bu kardeşlerimize elinden gelenin fazlasını ortaya koyarak yardım etmekle yükümlüdür. Ortaya atılan ve Vanlı kardeşlerimize yakışmayan bir takım bireysel yanlışların üstüne gidip bu yanlış davranışları düzelterek bu kardeşlerimize sahip çıkalım.” tavsiyesinde bulundu.

Saygın basın açıklamasının devamında, Kürt halkına bölgeye yıkımdan, zulümden başka hiçbir şey vermeyen çukur siyasetini ve bu siyasetini kabul etmediklerini belirterek, “Bir kez daha sesleniyoruz! Halkımız evinin önünde barikat, çukur, hendek ve saire kurulmasına müsaade etmemelidir.” çağrısında bulundu.  (İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.