HÜDA PAR’dan Diyarbakır Çınar’daki saldırıya sert tepki

HÜDA PAR’dan Diyarbakır Çınar’daki saldırıya sert tepki

Dün gece Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde patlayıcı yüklü araç ile bombalı saldırı düzenlenmesi ve saldırıda 2’si bebek ve biri 5 yaşındaki çocuk olmak üzere toplam 6 kişinin hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili olarak HÜDA PAR ..

Dün gece Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde patlayıcı yüklü araç ile bombalı saldırı düzenlenmesi ve saldırıda 2’si bebek ve biri 5 yaşındaki çocuk olmak üzere toplam 6 kişinin hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili olarak HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Meydana gelen patlamanın etkisiyle çevredeki yapılar ve sivil halkın da zarar gördüğüne vurgu yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlara da acil şifalar dileğinde bulunuldu.

PKK’nin çatışmaları yerleşim yerlerine taşımasıyla beraber toplumda büyük bir paniğin yaşandığının belirtildiği açıklamada, “Şehir merkezlerinde yaşanan vahşet Çınar’da tertip edilen bu son saldırı ile karanlık yüzünü bir kez daha en açık şekliyle ortaya koymuştur.” ifadeleri kullanıldı.

“Yerleşim yerleri cepheye dönüştürüldüğü müddetçe insanlarımız ölmeye devam edecektir”

Halkı mağdur eden bu çatışmaların toplumsal mağduriyeti daha da arttıracağı yönünde mütemadiyen açıklamalarda bulundukları ifade edilen açıklamanın devamında, “Saldırıların devam etmesi durumunda halkın mağduriyeti devam edecek, yerleşim yerleri yakılıp yıkılacak, halkımız evlerini, işyerlerini terk etmek zorunda kalacaktır. Yerleşim yerleri cepheye dönüştürüldüğü müddetçe; kadın, çocuk, genç, yaşlı ayırımı olmaksızın insanlarımız ölmeye devam edecektir. Şehirlerde meydana gelen şiddet eylemlerinin ve çatışmaların halkımızın faydasına olmadığı aşikâr olmasına rağmen bunda ısrar etmek halka zulümdür.” denildi.

“Şiddet eylemleri bir hak arama aracı olmaktan çık(arıl)malıdır”

Yerleşim yerlerindeki şiddet eylemlerinin bir an önce sonlanması gerektiğine vurgu yapılan açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi: “Halkımız, Kürt meselesinin silahsız, çatışmasız bir şekilde sivil siyaset yoluyla çözülmesinden yana bir duruş sergilemiştir. Halkımızın ortaya koyduğu bu iradenin gereği olarak,  öncelikle yerleşim yerlerindeki şiddet eylemleri bir an önce sonlandırılmalı, sivil siyasetin etkili olabilmesi için, silah ve şiddet eylemleri bir hak arama aracı olmaktan çık(arıl)malıdır.”  (İLKHA)

 

HÜDA PAR tarafından yayımlanan basın açıklamasının tam metni:

SİVİL YAŞAM ALANLARINDA Kİ ŞİDDET EYLEMLERİ VAHŞET DOĞURUYOR

Dün gece saat 23.30 sıralarında İlimiz Çınar İlçesinde Çınar İlçe Emniyet binası ve Emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik olarak patlayıcı yüklü araç ve uzun namlulu silahlar ile yapılan saldırılarda 3 Polis yakını hayatını kaybetmiş, 6’sı Polis ve 8’i polis yakını olmak üzere 14 kişi yaralanmıştır.

Meydana gelen patlamanın etkisiyle çevrede bulunan halka ait yapılar ile birlikte sivil halk da zarar görmüştür.  Çöken binanın enkazı altında kalan aileden ikisi bebek diğer ise 5 yaşındaki bir çocuk olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralı olarak enkaz altından çıkarıldığı öğrenilmiştir.

Öncelikle yaşanan bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dilerken, bu tür eylemlerle halkı katletmekten imtina etmeyen zihniyetleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Örgütün çatışmaları yerleşim yerlerine taşıması sonrası, şehir merkezlerinde vahşet görüntüleri yaşanmaya başlamış, Çınar’da tertip edilen bu son saldırı ile vahşetin karanlık yüzü bir kez daha en açık şekliyle ortaya konmuştur.

Daha öncede mütemadiyen dile getirdiğimiz gibi; bu saldırılar yaşandığı sürece halkın mağduriyeti devam edecek, yerleşim yerleri yakılıp yıkılacak, halkımız evlerini, işyerlerini terk etmek zorunda kalacaktır. Yerleşim yerleri cepheye dönüştürüldüğü müddetçe, Kadın, çocuk, genç, yaşlı ayırımı olmaksızın insanlarımız ölmeye devam edecektir. Şehirlerde meydana gelen şiddet eylemlerinin ve çatışmaların halkımızın faydasına olmadığı aşikâr olmasına rağmen bunda ısrar edilmesi ise halka zulümdür.

Mevcut çatışmalı ortamı desteklemeyen halkımız, PKK ve siyasi uzantıları tarafından ilan edilen Özyönetimlere destek vermeyerek ve Çukur Siyasetine tepki olarak bölgeden göç ederek tepkisini ortaya koymuş,  Kürt meselesinin silahsız, çatışmasız bir şekilde sivil siyaset yoluyla çözülmesinden yana duruşunu ortaya koymuştur.  

Halkımızın ortaya koyduğu bu iradenin gereği olarak,  öncelikle yerleşim yerlerindeki şiddet eylemleri biran önce sonlandırılmalı, sivil siyasetin etkili olabilmesi için, silah ve şiddet eylemleri bir hak arama aracı olmaktan çık(arıl)malıdır.

 HÜDA PAR DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.