İnanmayan seceresini kurcalasın

İnanmayan seceresini kurcalasın

Her birimizin dedesi veya büyük dedelerinden en az birisi illa ki küffarla döğüşürken şehit düşmüştür. Araştırma haberimiz detayda...

Kolay değil, bin yıllık gaza... Onların kanının temas ettiği her toprak parçası da bizim öz vatanımızdır.

Bu bin yılın son 318 yılında mütemadiyen toprak kaybettik.

Yekünü 23 milyon 400 bin kilometrekare... Elimizde kalan bu yekünün sadece %4"ü...Şaka değil, %96 sını yitirmişiz.

Birileri Lozan"a vurgu yaparak son yüzyıldaki zaferlerden bahsediyordu değil mi?...Onu, diğer tarafa gidince atalarımıza anlatsınlar.

Bunlar bir yana kaybettiğimiz o topraklarda yaşayan öz kardeşlerimiz var. hamaset olsun diye söylemiyorum, araştırılsın hepimizin bizzat kanbağı olan akrabalıklar ortaya çıkar.

Dinimizin müşterek olması, aynı sancağın altında yaşamış olmamız hasebiyle müşterek vatanın evlatları olarak yüzlerce yıldır kız alıp veriyoruz.

Sadece Anadolu coğrafyasında bu bin yıl içerisinde 5 milyon farklı etnik kökene sahip aile birbirinden kız alıp vermiş.

Hasılı kelam; birbirimizi tasnif etmeyi bırakıp, topyekün bir millet idrakı ile kaynaşıp, coğrafi sınırların ötesinde yeniden canlandıracağımız kardeşlik hukukunun payandasında Bir olmak durumundayız.

Bu istikamet, atalarımıza borç, torunlarımıza taahhüt niteliğindedir.

Vesselam!...

Haber:Mehmet Çetin

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.