Meral Akşener Kimdir...

Meral Akşener Kimdir...

Meral Akşener Selanik kökenli bir ailenin kızıdır. Ailesi 1923'deki mübadeleyle Kocaeliye geldiği söyleniyor. Akşener Selaniklidir.

1. Meral Akşener Selanik kökenli bir ailenin kızıdır. Ailesi 1923'deki mübadeleyle Kocaeliye geldiği söyleniyor. Akşener Selaniklidir.
2. Meral Akşener DYP kadın kolları başkanı olduğu 1995'e kadar siyasetle hiç ilgilenmez, tamamen apolitiktir. İşinde gücünde biridir.
3. Meral Akşener'in öyle söylendiği gibi ülkücülükle hiç bir alakası yoktur, MHP'den vekil olduğu tarihe kadar ülkücülükle hiç ilgisi yoktur
4. Ülkücülük bir kenara, severek ve hatta ailesinin karşı çıkmasına rağmen evlendiği kocası ODTÜ'lü hızlı bir maocudur, aşırı solcu.
5. 80 öncesi üniversite ögrencisi olmasına rağmen, bırakın ülkü ocaklarında faaliyet göstermeyi o dönem siyasetle bile ilgilenmemiştir.
6. Meral Akşener binlerce ülkücünün şehit olduğu ya da hapiste işkence gördüğü 1974-86 arası çok rahat bir yaşam sürmüştür, çilesiz, cefasız
7. İlk önce üniversiteyi rahat bitirmiş, sonra, hem de en sıkıntılı dönemde 79-82 arası ögretmen olmuş, daha sonra da üniversiteye girmiştir.
8. Bu dönemde Muhsin başkan gibi ülkücüler ne mi yapıyordu? Aylarca işkence hanelerde, yıllarca hücrelerde kalıp olmadık eziyetler görüyordu
9. Bir odak Akşeneri paraşutle siyasete indirir, hem de çok kiritik bir noktaya indirir. Akşener ilk önce DYP kadın kolları başkanı olur.
10.Kendisini partiye davet eden Çiller gibi onu da sihirli bir el çok kısa süre içinde yükseltir. Akşener, bir sene sonra içişleri bakanı olur
11.Akşener'in Mehmet Ağarın yerine içişleri bakanı olması için bizzat Fetullah Gülen devreye girer, onu bakan yapar
12. 28 şubata giden yolda önemli bir safha olan susurluk kumpasının kurulması ve Ağar'ın görevden alınmasında da fetö çok etkin rol oynar.
13. Akşener kendisini bakan yapan yapının fetö olduğunu çok iyi biliyordu, bunun için makamını borçlu olduğu bu yapıya açıkca teşekkür etti.
14. Meral Akşener ile o dönem fetönün emniyet imamı olan Kemalettin Özdemir arasındaki bağ bu dönemde iyice güçlenir, artar.
15. Fetö devletteki en büyük ve en güçlü yapılanmasını Meral Akşener'in içişleri bakanlığı döneminde yapar ve devlete tamamen sızar.
16. Bu dönemde, yani Meral Akşenerin bakanlığı döneminde, emniyet özellikle de istihbarat dairesi tamamen fetönün eline geçer.
17. Bu dönemde, Meral Akşener değil de asıl Kemallettin Özdemir'in gerçek içişleri bakanı olduğu söylenir. Özdemir'in tüm adamları atanır.
18. Fetö'nün tam da bu dönem Akşenerin yanına o dönem komiser olan malum kişiyi koyduğu ve onun üzerinden Akşeneri yönlendirdiği söylenir.
19. Söz konusu malum kişinin şimdiye kadar Akşenerin yanında durup onu danışmanlık adı altında yönlendirdiği söylenir.
20. Malum kişi Akşenere 15 temmuz darbesini tarihi, parolası ve en ince ayrıntısıyla haber verir. Akşener Yurtta sulh tabirini boşuna kullanmaz
21. Akşener-Aydın Doğan yakınlaşması da 1995'den sonra hızlanır. Gerci Akşener-Hürriyet ilişkisini Simavilere kadar götürenler de var.
Ahmet Bilal Arslan
Dip not:
Meral Akşener'in hukuk danışmanlarından Avukat Nuri Polat, FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı...
Arif olan anlar... 
ŞİMDİ ANLADINIZ MI? YURTTA SULH MUHABBETİ NEREDEN GELİYORMUŞ...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.