MHP ile İyi Parti Google’da Karşı Karşıya

MHP ile İyi Parti Google’da Karşı Karşıya

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için zaman daralırken seçimde yarışacak siyasi partiler seçim kampanyalarında da yarışıyor.

Seçim meydanlarında yaşanan yoğun rekabet şimdi de dijital dünya’ya taşındı. Geçtiğimiz günlerde İyi Parti Google’da dijital reklam kampanyası ile seçim çalışması yapmıştı. Bunun üzerine MHP’de aynı şekilde yanıt vererek Google Adwors reklamları ile seçim kampanyasını duyurmak için dijital reklam kampanyası başlattı.

24 Haziran seçimleri hızla yaklaşırken, seçim yarışına katılacak siyasi partiler seçim kampanyalarını farklı yöntemler ile seçmenlerine duyurmayı hedefliyor. Bunun en güzel örneği ise İYİ Parti’den geldi. İyi Parti, Google Adwors reklam yöntemlerini kullanarak diğer siyasi partilerden farklı bir yol izlemeyi tercih etti.

Günümüz teknolojisinde geleneksel reklam faaliyetlerinin yerine dijital reklam mecraları almaya başladı. Her geçen gün artan ve önüne geçilemiyecek derece büyüyen dijital reklam hayatımızın her alanında yer alma konusunda iddalı

Peki Google Adwors Nedir ? 

Bir Google Servisi Olan Adwors, Hedeflediğiniz Anahtar Kelimeler Ile Kullanıcıları Web Sitenize Çekmeye Çalışan Ücretli Bir Dijital Reklam Hizmetidir.

24 Haziran’daki çifte seçimler yaklaşırken İYİ Parti internette yeni bir seçim kampanyası başlattı. Önceki gün başlatılan kampanya ile arama motoruna ‘AK Parti’, ‘AKP’ ve ‘MHP’ yazan kullanıcılar, İYİ Parti’nin “Artık daha iyisi var. Oy tercihinizi değiştirin. Türkiye’nin geleceğine siz de bir katkıda bulunun” reklamıyla karşılaştı.

Verilen reklamlarla kullanıcılar aranılanın aksine ilk sırada alternatif sonuçlara ve İYİ Parti resmi sitesine yönlendirildi. İbrahim Tatlıses’in, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitinginde anlattığı villasına doğalgaz bağlatma anısına da gönderme yapan kampanyada Tatlıses’in ismi arandığında “Doğalgaz mı bağlatmak istiyorsunuz, İYİ Parti’yi bekleyin. Seçim sonrasında her vatandaşımız İbrahim Tatlıses kadar doğalgaza kolay erişecek” reklamı çıktı.

SES GETİRDİ

İYİ Parti Stratejik İletişim Başkanı Yiğit Karakış, “Büyük bir medya karartması var ve bu karartmaya karşı biraz daha konvansiyonel yöntemlerin dışına çıkıp, yeni yollar keşfetmek durumundayız. Bu da onlardan biriydi. Burada mizahı kullanmak istedik. Açıkçası önceden beklemediğimiz bir ilgi ile karşılaştık ve kampanya ses getirdi. Bu kadarını beklemiyorduk” dedi. 

MHP’DEN JET HAMLE

Kısa sürede MHP de kampanyaya dahil olurken, Google arama motorunda kampanyayı yöneten Karakış dahil, İYİ Partili isimler aratıldığında MHP’nin ‘Cumhur İttifakı, Millet Aklı’ sitesinin reklamı ve ‘Ülkücülük MHP’de olur. Başbuğ Alparslan Türkeş. Geleceğin Teminatı. Güven ve Huzurun Teminatı. Milli Bekanın Teminatı’ sonucu çıktı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.