Nobel Tıp Ödülünün Sahibi Japon Bilim Adamı Oldu

Nobel Tıp Ödülünün Sahibi Japon Bilim Adamı Oldu

Japon bilim insanı Yoshinori Ohsumi hücresel bileşenlerin aytıştırlmasını ve geri dönüşüm sağlayan mekanizmasıyla Tıp Ödülü'ne layık görüldü.

İsveç'in başkenti Stockholm'da bulunan Nobel Komitesi, 2016 Nobel Tıp Ödülü'nü Japon bilim insanı Yoshinori Ohsumi'nin kazandığını duyurdu.Japon bilim adamı Ohsumi,hücresel bileşenlerin ayrıştırılmasını ve geri dönüşüm sağlayan mekanizmasıyla tıp ödülüne layık görüldü.Bu ödülün değeride 1 milyon dolar değerinde.

Bir önceki tıp ödülü,parazitler ve sıtma alanında araştırmalar yapan 3 bilim adamına verilmişti.İrlanda asıllı bilim adamı William Campbell ve Japon araştırmacı Sastoshi parazitlerin sebep olduğu hastalıkları tedavi etmekte kullanılan ilaç geliştirdikleri için Nobel Tıp Ödülü'ne layık görülmüştü.Çinli bilim adamı Youyou Tu sıtma tedavisinde geliştirdiği ilaçla Nobel Tıp Ödülü kazanmıştı.

Salı ve Çarşama günü ise Fizik ve Kimya alanında bu senenin ödüllerini kazananlar açıklanacak

Nobel Barış Ödülü'nün sahibi ise 7 Ekim'de açıklanacak.

Ödüller ise Alfred Nobel'in ölüm yıl dönümünde yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum