PKK/ KCK terör örgütüne üye olmaktan HDP'li vekile 6 yıl 3 ay hapis

PKK/ KCK terör örgütüne üye olmaktan HDP'li vekile 6 yıl 3 ay hapis

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi, "PKK/ KCK terör örgütüne üye olmak" suçundan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, eski HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar ile Eğitim-Sen üyeleri Mahmut Galip Yaviç, Hakan Yaman'ın 6 yıl 3'er ay hapis cezasına ...

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi, "PKK/ KCK terör örgütüne üye olmak" suçundan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, eski HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar ile Eğitim-Sen üyeleri Mahmut Galip Yaviç, Hakan Yaman'ın 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Van'da, 25 Haziran 2011'de KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, Botan ve Özyaşar'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmış ve haklarında dava açılmıştı.

Bu arada eski HDP Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında 2013'te Zeytinburnu'ndaki Nevruz etkinliklerinde yaptığı konuşmasından dolayı "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5 yıl hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.