YILIN YABAN HAYATI FOTOĞRAFI ÖDÜLÜ

YILIN YABAN HAYATI FOTOĞRAFI ÖDÜLÜ

Yılın En İyi Yaban Hayatı Fotoğrafları Ödülleri sahiplerine verildi.

Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafı Ödülü 1965 senesinden beri düzenlenen etkinlikte en iyi yaban hayatı objektifler yansıtan fotoğrafçılara veriliyor.

YILIN EN İYİ YABAN HAYATI FOTOĞRAFÇISI ÖDÜLÜ 

foto1.jpg

Bu senenin En İyi Yaban Hayatı Fotoğrafçısı ödülünü Amerikalı Tim Laman'a verildi. Tim Laman bu kareyi Endonezya'da yer alan Dünyanın En Büyük 3. Adası Olan Borneo Gunung Palung Milli Parkı'nda 50 metre yükseliğe sahip bir ağaca tırmanak yerleştirdiği kamera ile uzaktan kontrol ederek yakaladı. Sergilemiş olduğu cesaretli hareketi ödülü kazanmasında büyük rol aldı. Etkinlikte jüri sözcüsü Lewis Blackwell: "Bu fotoğraf, yüksek düzeyde teknik zorluk ve 'söyleyecek bir şeyi olma' kriterlerini fazlasıyla yerine getiriyor." dedi. Bölgede geride bıraktığımız kuraklık sebebiyle meydana gelen  yangınlarda Borneo Adasında çok fazla sayıda maymun toplulukları tehdit altında kalmıştı. Çevreciler tarafından yardım edilip kurtarılan bir sürü orangutan ve maymunlar olmuştu. 
 

DİĞER FOTOĞRAFLAR VE ÖDÜLLER İÇİN TIKLAYINIZ...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.