ROTARY VE LİONS KLÜPLERİ (3) / Lions

ROTARY VE LİONS KLÜPLERİ (3) / Lions

1917 de Melvin Jones adlı bir kişinin öncülüğü ile A.B.D.'nin Şikago şehrinde kurulan Lions Klübünün orijinal adı Aslanlar Klübü olarak bilinmektedir.

1917 de Melvin Jones adlı bir kişinin öncülüğü ile A.B.D.'nin Şikago şehrinde kurulan Lions Klübünün orijinal adı Aslanlar Klübü olarak bilinmektedir.

Lions Klübü de aynen Rotary Klüpleri gibi benzer safhalardan geçerek dünyanın dört bucağına yayılmıştır. 150 yi aşkın ülkede teşkilatlanan Lions International'ın üye sayısı da (1.000.000) u aşmıştır.

Lions Türkiye'de

Türkiye'deki ilk Lions Klübü İstanbul'da kurulmuştur. (12.10.1962) Türkiye Lions Klüpleri, Genel Merkezle resmen ilişki kurma iznini Bakanlar Kurulunun 1.4.1963 tarihli kararıyla almıştır.

İstanbul Lions Kulübünün kurucuları:

Fahrettin Kerim Gökay (İstanbul eski Vali ve Belediye Başkanlarından, Eski Bakanlardan ve o tarihte YASSIADA'dan henüz çıkmış olan) Nejdet Uğur (CHP'nin Milli Eğitim Eski Bakanlarından, İstanbul eski Emniyet Müdürlerinden, Milliyetçi öğretmenlerin baş kıyımcısı) Halis Kurtça (O tarihte İstanbul Milli Eğitim Müdürü) Niyazi Akı (Dönemin İstanbul Valisi) Abdi İpekçi (Maktul Gazeteci, Yahudi Dönmesi) ve bazı yandaşlarıdır

İstanbul'dan sonra Ankara'da kurulan klübün kurucuları da SEMİH AKBİL (Hariciyeci) İLHAN ÖZDİL (Nejdet Uğur'un Bakanlığı esnasında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı) ve arkadaşlarıdır.

Türkiye'deki Lions klüplerinin ve üyelerinin sayısı 1984 yılı itibariyle Rotary Klübünkilerden biraz daha fazladır.

2023:

Dünyada 200 ülkede, 47.000 Lions Kulübü, 1.4 Milyon Lion; Türkiye'de 300'den fazla Lions Kulübü, 6000'e yakın Lion vardır.

Kaynak:

Görünmeyen Önderler

Rotary ve Lions Klüpleri

Ali Uğur

1984

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.