ROTARY VE LİONS KLÜPLERİ (4)

ROTARY VE LİONS KLÜPLERİ (4)

Rotary ve Lions Klüplerinin amaçları arasında hiçbir fark yoktur.

Rotary ve Lions Klüplerinin amaçları arasında hiçbir fark yoktur.

Klüplerin çeşitli yayınlarında ifade edilen nihai amaç, "Yeryüzündeki devletlerin yıkılıp yerine tek bir DÜNYA DEVLETİ kurularak değişik kavimlere ve dinlere mensup insanların bu Dünya Devletinin vatandaşları haline getirilmesidir."

Tabii "tek Dünya" hedefine yol alınırken varılacak 'ara hedef'lerin, klüplerin kısa ve orta vadede gerçekleştirmeyi düşündükleri ön amaçlar olarak değerlendirilmesi gerekir.

"Uluslararası Lions'un birinci amacı, dünya ulusları arasında anlayış ruhunu yaratmak olmakla beraber bu anlayış ruhunun hemhudut olan uluslar arasında yaratılması daha fazla teşvik edilir."

"Rotary çeşitli meslek temsilcileri arasında dünya çapında dostluk ilişkileri kurmak suretiyle milletlerarası karşılıklı anlayışı, iyiniyet ve "Barış Sevgisi"ni yaşatmağa çalışır.

Bu masum görünüşlü yumuşak ifadelerin altında ne gibi tehlikelerin bulunduğu klüp çalışmalarını gösteren belgelerin yeri geldikçe yapılan izahlarında açıkça göstereceğiz.

Klüpler milliyet ve islamiyete düşmandır. Çünkü Tek Dünyacı görüş; milletleri, millet olarak kabul edemediği gibi dinimizi de kabul etmez.

Rotary ve Lions klüplerinde, nüfus kâğıdında müslüman yazan veya kendisini gerçekten müslüman kabul eden birkaç bin kişinin barındırılması; sayıları milyorları bulan gayr-i müslimlerin yanında kemmiyet olarak bir mâna ifade etmediği gibi keyfiyet olarak da bir mâna ifade etmemektedir. Bundan sonra da etmesi beklenemez.

Klüp, milliyetimize ve dinimize, henüz TÜRKLÜK ve MÜSLÜMANLIK kavramlarını kullanarak hücum edemediği içindir ki, toplumda bazı menfi imajlar doğurduğunu zannettiği bir takım kavramları kalkan yaparak saldırmaktadır.

Lions Klüplerinin Türkiye çapındaki çalışmalarında başarılı olabilmek için bir pilot bölge seçip orada aldıkları neticelere göre taktik ve stratejilerinde birtakım retuşlar yapacaklarını ise İbrahim Yücesan adlı bir Lion'un yazdıklarından öğreniyoruz:

"İzmir tüm ilkeleri ile Lionizmi uygulayarak en büyük Lions grubunun olduğu şehir haline gelecektir."

Gerçekten de İzmir'de çok sayıda Lions klübü kurulmuş olup bakkallar, kasaplar, manavlar dahi Lions sosyetesine katılmağa başlamışlardır.

Kaynak:

Görünmeyen Önderler

Rotary ve Lions Klüpleri

Ali Uğur

1984

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.