ROTARY VE LİONS KLÜPLERİ (5)

ROTARY VE LİONS KLÜPLERİ (5)

Klüpteki üyeler ayrı meslektenden olsalar dahi birbirlerini korumak, kollamak yükümlülüğündedirler.

Klüpteki üyeler ayrı meslektenden olsalar dahi birbirlerini korumak, kollamak yükümlülüğündedirler.

Bu yükümlülük üyelerce; ortak çıkar hesabı, müşterek ideal ve aralarındaki karakter tipolojisinin benzerliği dolayısıyla yadırganmadan yerine getirilir. Bu sayede, hem klüp hem de üyeler kazançlı çıkarlar.

Misal, klübün "seyyar köfteci" bir üyenin yeni bir araba yaptırmak istediğini farzedelim.

Bu halde köfteci yeni arabayı, klübündeki arabacıdan satın alacaktır. Köftecinin kıymasını klübündeki kasaptan, mangalındaki kömürünü de gene rotaryen olan kömürcüden alacaktır. Ona arabayı satan Arabacı Rotaryen araba yapımında kullanacağı suntayı rotaryen olan «suntacı dan, dingilini de yine Dingilci Rotaryen'den alacaktır. Arabanın tekerleği ise, Tekerlekçi Rotaryen tarafından satılacaktır. Ve neticede o klübün âzâları da canları köfte yemek isteyince, gidip o seyyar köfteci kardeşlerinin tezgâhında "zıkkım" lanacaklardır. Bu suretle klüp üyeleri birbirleriyle dayanışma içinde olarak ve birbirlerinin işlerini kolaylaştırarak topluca kalkınacaklardır.

klupteki-uyeler-ayri-meslektenden-olsalar-dahi-birbirlerini-korumak-kollamak-yukumlulugundedirler.jpg

Ancak mesele sadece tek klüp içindeki dayanışma ile bitmemektedir. Bu halka, bölgedeki kulüplerden ülkedeki klüplerden de diğer memleketlerdeki klüplere doğru gittikçe genişlemektedir.

Meselâ klüp üyesi olan bir ihracatçı veya ithalâtçı bir rozet sayesinde dış memleketlerdeki bir kardeşiyle derhal yakın bir ilişki kurabilmekte ve işini kolayca bitirebilmektedir. «Rozet» sizler ise aynı iş için başka tür kolaylıklar aramakta iseler de peşin ve geçerli bir referansı bulabilmeleri genellikle zor olmaktadır.

Kaynak:

Görünmeyen Önderler

Ali Uğur

1984

Bitti

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.