Ağrı'da Ahmedi Xani Gerginliği Sakıkı Kızdırdı

Ağrı'da Ahmedi Xani Gerginliği Sakıkı Kızdırdı

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Ağrı havalimanı adının değişmesini eleştirdi. Ahmede Hani olarak değişen Ağrı havalimanı adının Ehmedê Xanî ‘mi yoksa Ahmede Hani mi olması gerekiyor ? sorusu, Ağrı’da gündem olmuş durumda.

Ağrı’da Ahmedê Xanî adının konulduğu Ağrı havalimanı isim polemiği devam etmektedir.
Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Ağrı havalimanı adının değişmesini eleştirdi. Ahmede Hani olarak değişen Ağrı havalimanı adının Ehmedê Xanî ‘mi yoksa Ahmede Hani mi olması gerekiyor ? sorusu,  Ağrı’da gündem olmuş durumda.
Konu ile ilgili twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Sakık,Orjinal ismin kullanılması gerektiğine değinerek “Ey Devlet ilkokulun kaçıncı sınıfından terksin bilmem ama özel adlar değişmez.Ağrı Havalimanının adı Ahmed-i Hani değil EHMEDE XANÎ olmalı.” dedi.
Ağrı Belediye Başkan Yardımcı Ömer Polat‘da konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gözler şimdi resmi kanattan gelecek bir açıklamaya döndü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.