Ak Parti Açıkladı: Taşerona Kadro Verilecek 22 Eylül 2015

Ak Parti Açıkladı: Taşerona Kadro Verilecek 22 Eylül 2015

AK Parti, başta emekliler, gençler, kadınlar olmak üzere toplumun büyük kesimi için önemli müjdeler vermeye hazırlanıyor.Davutoğlu Asıl İşi Gören Taşaronlarada Kadro Verileceğini Duyurdu..

AK Parti, başta emekliler, gençler, kadınlar olmak üzere toplumun büyük kesimi için önemli müjdeler vermeye hazırlanıyor. Sosyal paket için hazırlıklar sürerken; vatandaşın cebini rahatlatacak formüller bir bir ele alınıyor. Özellikle emeklilere yönelik çok sayıda çalışmanın masada olduğu ifade ediliyor. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan 'bu yıl yapılan ekstra 100 liralık seyyanen zammın tüm emeklilere yansıtılmasına' ilişkin düzenlemenin yanı sıra, emeklilerin gelirini artıracak pek çok formül ele alınıyor. Bu kapsamda ikramiyenin de masada olduğu konuşuluyor.

 

TAŞERONA KADRO

Kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin kadroya alınması da sosyal pakette yer alacak. Karayolu işçileri kadroya alındığı zaman Başbakan Davutoğlu, diğer kamu kurumlarındaki asıl işi yapan taşeron işçilerin de kadroya geçeceği müjdesini vermişti. Ancak bununla ilgili süreç henüz tamamlanmadı. Yapılan çalışma ile kamu kurumlarında hangi hizmetlerin dışarıdan alınacağı, hangi hizmetlerin ise asıl iş sayılacağı tespit ediliyor. Buna göre asıl işi yaptığı belirlenen taşeron işçiler kadroya geçecek. Söz konusu çalışma bittiğinde tasarı Bakanlar Kurulu'na sunulacak ve kamuoyuna duyurulacak. Bu aşamadan sonra da kadro çalışmaları başlatılacak. Seçim sonrasında işlemlerin hızla tamamlanması kararı alındı.
 

AK Parti, emeklilerin yanı sıra gençlerden işsizlere, taşeron işçilere kadar pek çok kesime müjde vermeye hazırlanıyor. Çalışma yapıldığı belirtilen bazı konular şöyle:

GENÇLERE MAAŞ: İŞKUR'a kayıtlı olan üniversite mezunu gençlere iş bulana kadar maaş verilmesi.

ÖZEL TEŞVİK: Genç ve kadın istihdamının teşvik edilmesi. Genç ve kadın girişimcilere yönelik özel teşvikler.

HER EVE SİGORTA: Her evde bir sigortalı bulunmasının sağlanması.

KONUT KREDİSİ AVANTAJI: Konut kredisi kullanımında vergi istisna ve muafiyetlerinin gözden geçirilmesi.

İKİNCİ EMEKLİLİK: Bireysel emeklilik sistemine otomatik katılım.

İŞSSİZE DAHA UZUN MAAŞ: İşsizlik maaşı alma şartlarının kolaylaştırılması, yararlanma süresinin artırılması.

BU HABERİ PAYLAŞ 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.