Başbakanlık Sistemi İçin Millete Gidilebilir

Başbakanlık Sistemi İçin Millete Gidilebilir

Seçimden önce Cumhurbaşkanlığı'na hakaret edenler, sırtını terör örgütüne yaslayanlar, terörü estetize etmeye çalışanlara millet gerekli cevabı vermiştir.

Milletin seçimde ortaya koyduğu iradeye saygı duyuyoruz. Bundan sonra Cumhurbaşkanlığı makamının tartışılmaması gerekir. 

Seçimden önce Cumhurbaşkanlığı'na hakaret edenler, sırtını terör örgütüne yaslayanlar, terörü estetize etmeye çalışanlara millet gerekli cevabı vermiştir. 

Terörün her türlüsüne karşı mücadele edilecektir. PKK, DAEŞ, DHKP-C ile mücadeleye devam edecektir. Türkiye DAEŞ'le mücadelede kararlı bir şekilde sürecektir. 

Mülteciler konusunda Aylan Kürdi'nin ölümüyle beraber Avrupa'da bu konu önemsenmeye başladıysa da sonrasında onlarca Aylan Kürdi hayatını kaybetti. Türkiye sorumluluk sahibi bir ülke olarak mültecilere her daim sahip çıkacaktır. 

Türkiye - AB ilişkilerinde yükselen ivme devam edecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Ekim ayında Brüksel'e yaptığı ziyaret olumlu geçti. Sayın Merkel'in Türkiye ziyareti oldu. Mülteciler konusunda Avrupa ile külfet paylaşımını savunuyoruz. Bölgedeki mülteci krizinin kökeninde 370 bin insanın ölümünden sorumlu olan Beşşar Esed vardır. Viyana'da yapılan Suriye toplantısında çıkan sonuç: Öncelikle geçiş sürecinin öne çıkması konuşuldu. 

Esed ülkesini ileriye taşıyacak lider olma vasfını yitirmiştir. 

15-16 Kasım tarihleri arasında G20 zirvesi toplanacak. Bununla ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. 

Külliyeyle ilgili bir şeyi paylaşmak istiyorum: Burası milletin evidir. Yapılan resepsiyonla vatandaşlarımızla çok güzel bir kaynaşma yaşandı. 

Haftanın belli günlerinde vatandaşlarımız küliiyeyi ziyaret edebilecek. Cumhurbaşkanlığı kütüphanesiyle ilgili çalışma bitmek üzere. İlk etapta 5 milyon kitap olacak.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık siteminin Türkiye'ye lig attıracağını biliyoruz. Başkanlık sisteminin Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsıyla alakası yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, zaten hem halkın gönlünde hem de anayasal olarak güçlü bir liderdir.

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME İDDİASI

Böyle bir görüşme söz konusu değildir. Sürekli bu tarz haberlerle gündemimizi meşgul edip enejimizi boşa harcıyorlar.

BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN REFERANDUMA GİDİLECEK Mİ?

Benim burada bahsettiğim durum diğer bütün konularda olduğu gibi bu konuda da millete sorulabilir. Milletin iradesine başvurulabilir.

Haberseyret.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.