Diyadin Seçmeninden AKP'ye Tokat

Diyadin Seçmeninden AKP'ye Tokat

TSK savaş uçaklarının 34 yurttaşı katlettiği Roboski'de HDP 532 oyun 509'unu alırken, Tendürek provokasyonunun olduğu Diyadin'de ise HDP oyların yüzde 90'ını alarak AKP'yi sandığa gömdü

AKP'nin katliam gerçekleştirdiği ve büyük provokasyonlar yaptığı yerlerde seçmenden büyük tokat yedi. 28 Aralık 2011 tarihinde TSK savaş uçaklarının 34 yurttaşı katlettiği Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 532 seçmenden 509'u HDP, 7'si AKP, 7'si MHP, 5'i CHP, 1'i TP'ye oy verdi. 3 oy ise geçersiz sayıldı. 

11 Nisan tarihinde halkın bedenini siper ederek Tendürek'te büyük bir provokasyonunun önüne geçtiği Ağrı'nın Diyadin ilçesinde HDP geçerli oyların 16 bin 671'ini alırken, AKP bin 194 oyda kaldı. Bu sonuçlara göre, HDP oyların yüzde 90'ını, AKP ise yüzde 6'sını aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.