Diyarbakır'da Tonlarca kaçak Yakıt Ele Geçirildi

Diyarbakır'da Tonlarca kaçak Yakıt Ele Geçirildi

Serhad Bölgesi olan Diyarbakır ilinde yapılan operasyonda 21 bin litre kçak yakıt ele geçirildi . Yakıtın tankerdeki akaryakıtın BOTAŞ ve PERENCO petrol boru hattından çalındığı ve ham petrol olduğu tespit edilmiştir

Diyarbakır’da düzenlenen operasyonda, 21 bin 240 litre ham petrol ele geçirildi.
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü ve Pirinçlik Jandarma Karakol Komutanlığı’nca kaçakçılık ile mücadele kapsamında yol kontrol ve arama faaliyeti icra edildiği belirtildi. Açıklamada, “İcra edilen yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında, Diyarbakır’dan Gaziantep’in Nizip ilçesine seyir halinde bulunan bir tanker ve bu tankere öncülük eden özel araç şüphe üzerine arama noktasında durdurulmuş, durdurulan tankerde yapılan kontrolde akaryakıt olduğu tespit edilmesi üzerine arama noktasına çağrılan yetkililere numune aldırılmış ve tankerdeki akaryakıtın BOTAŞ ve PERENCO petrol boru hattından çalındığı ve ham petrol olduğu tespit edilmiştir. Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla ele geçirilen suçta kullanılan 2 araca, ayrıca tankerde bulunan 21 bin 240 litre çalıntı ham petrole el konulmuş olup, olay ile ilgili 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulmuştur” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.