Ferhat Tunç Suruç'ta Yaşanan Olayın Nasıl Geliştiğini Anlattı

Ferhat Tunç Suruç'ta Yaşanan Olayın Nasıl Geliştiğini Anlattı

Grubun Kobani’ye geçişlerine izin verilmediğini belirten Ferhat Tunç; “Yıl dönümü nedeniyle kutlama vardı bu kutlamada davetli olarak ben de bulunuyordum. Tabi dün bu arkadaşlarımızdan çoğuyla görüştük. Kobani’ye geçmek istiyorlardı.

Rajova’nın yıl dönümü dolayısıyla Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelerek Kobani’ye geçmek isteyen gruba eşlik eden şarkıcı Ferhat Tunç yaşanan olayın nasıl geliştiğini anlattı.

“GRUBUN GEÇİŞİNE İZİN VERİLMEDİ”

Grubun Kobani’ye geçişlerine izin verilmediğini belirten Ferhat Tunç; “Yıl dönümü nedeniyle kutlama vardı bu kutlamada davetli olarak ben de bulunuyordum. Tabi dün bu arkadaşlarımızdan çoğuyla görüştük. Kobani’ye geçmek istiyorlardı. Türkiye’nin çok farklı kentlerinden sosyalistlerimizi gençlik dernekleri federasyonlarına bağlı olarak faaliyete geçen arkadaşlarımız bunlar. Kobani’ye geçiş nedenleri yeniden inşaat sürecinde orada sembolik bir park yapmaktı öyle açıkladılar. Bunun için de yetkililerden geçiş izni istemişlerdi ancak reddedilmişti yani izin verilmeyeceği noktasında bir bilgi vardı ortada bugün yine aynı şey vardı. Sabah saatinde biz bir heyet olarak Kobani’ye geçmek için hazırlanırken bu arkadaşlarımızın yine talepleri geldi. Yani bir takım girişimleri olmuş bu girişimlerine ret cevabı verilmiş. Özellikle vekil arkadaşlarımız buradaki parti yetkili arkadaşlarımız devreye girerek bu izin alması noktasında bir talepte bulunmuştu ama yetkililer son derece kararlıydı yani kararlılıklarını şöyle gösterdiler.  Biz sabah bir heyet olarak Kobani’ye gittiğimizde bu yol boyunca arama noktaları falan oluşturulmuştu. Kesinlikle buna izin verilmeyeceği konusunda” dedi.  

“OLAY SIRASINDA KOBANİ’DEYDİK”

7 kişilik grup ile Kobani’ye gittiklerini belirten Şarkıcı Ferhat Tunç yaşanan olayla ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Biz Kobani’ye geçtik yani yedi kişilik bir grup yani Kobani’de ki son katliamda yakınlarını kaybedenlere ailelere taziye ziyaretinde bulunmak için Kobani’ye vardık orda yarım saat sonra falan bu saldırı haberi geldi. Oradaki görüşmelerimizi yarıda kesip hemen buraya geldik. Geldiğimizde bir yarım saat önce olmuştu zaten buradaki katliam Buraya geldiğimizde durum evet yani tablo son derece ürkütücüydü. Yok burada olmayacaktım belediyedeydim. Biz belediyede toplanmıştık zaten bu arkadaşlarımızın çoğu da belediyeye gidip geliyordu ama dün buradaydık yani.”

“GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR”

Yaşanan patlama sonrası konuşan Ferhat Tunç güvenlik zafiyeti olduğunu iddia etti. Saldırının olacağı konusunda söylentilerin olduğunu belirten Tunç; “Ama şu var yani burada ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğu kesin zira dün bu saldırının olacağı noktasında çok güçlü bir söylenti vardı. Çok yaygın bir söylenti vardı. Dün patlayabilirdi. Dünkü eylemde belki böyle bir saldırı yapabilirlerdi. Dünkü eyleme yönelik böyle bir saldırı yapılmış olsaydı muhtemelen çok daha ağır sonuçları olacaktı. Bugün burada bu arkadaşlarımız hem Kobani’ye geçiş amaçlarını açıklamak ama aynı zamanda izin verilmemesi nedeniyle bu kararı kınamak adına bir basın açıklaması yapmıştır. Tam o açıklama sırasında canlı bombanın kendisini patlattığı ifade ediliyor. Zaten görüntülerde de görünüyor. Evet iyi niyet son derece barışçıl bir amaç dolayısıyla genç üniversiteli arkadaşlarımız Kobani’ye duyarlı tabi ki toplumun bütün kesimlerine hakim olan bir duyarlılıktır. Bu arkadaşlarımıza izin verilseydi muhtemelen böyle bir sonuç yaşanmazdı. Ve devletin öteden beri özellikle yetkililerin Kobani söz konusu olduğunda takılmış oldukları tutumun bir sonucudur. Katı tutumun bir sonucudur. Biz Tel Abyad yenilgisinden sonra IŞİD’in intikam eylemleri gerçekleştireceğini biliyorduk. Dolayısıyla Tel Abyad’dan terk eden bu IŞİD’li çetelerin nereye gittiği konusunda sosyal medyada çok yaygın olarak sorular soruldu yetkililerden hiç böyle sağlıklı bir yanıt alamadık” şeklinde konuştu.

“ÖNCE DİYARBAKIR SONRA SURUÇ”

Saldırının önce Diyarbakır’da daha sonra Suruç’ta yaşandığını belirten Ferhat Tunç; “Bugün evet önce Diyarbakır’da sonra burada dolayısıyla yarın nerede bu canlı bombaların nerede kendini patlatacağını düşünmek bile ürkütücüdür. Burada ciddi anlamda bir güvenlik zafiyeti var. Devletin bu arkadaşlarımızın Kobani’ye girişlerini engellemeye dönük aldıkları önlem kadar bunların güvenliğini de sağlamış olsaydı çünkü bu bölge böyle bir bölge dolayısıyla IŞİD çetelerinin bu bölgede yaygın olduğu ve bir şekilde bu tür eylemlere gireceği varsayılıyor bekleniyor ve yetkililerin bu konuda çok da duyarlı olması beklenmez mi? Bunu yapmadılar yapmadıkları için de böyle vahşice bir tabloyla böyle bir katliamla karşı karşıya kaldık. Çok üzgünüm yani evet herkes özellikle yakınlarına hayıtını kaybedenlerin yakınlarına buradan başsağlığı dilemek bir şeyi çözmüyor ama bundan sonra bu tür katliamların gerçekleşmemesi için bence şimdiden önlem alması şart oldu” sözlerini sarf etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.