Hakkari'de Mayın İddiasıyla Kapanan Yol Trafığe Açıldı

Hakkari'de Mayın İddiasıyla Kapanan Yol Trafığe Açıldı

HAKKARİ –İddiaya göre bugün sabah saatlerinde, Hakkari – Şırnak Karayolu’nda mayın arama tasrama faaliyeti yürüten askerler yolun 25 Kilometresi’nde bulunan Oğul Köyü (Talê) yakınlarında menfezin altına yerleştirilmiş bir düzeneği fark ettiler.

HAKKARİ  –İddiaya göre bugün sabah saatlerinde, Hakkari – Şırnak Karayolu’nda mayın arama tasrama faaliyeti yürüten askerler yolun 25 Kilometresi’nde bulunan Oğul Köyü (Talê) yakınlarında menfezin altına yerleştirilmiş bir düzeneği fark ettiler. 

Mayın olduğu iddiası ile yol çift taraflı olarak 7 saat boyunca trafiğe kapatılırken, olay yerinde geniş güvenlik önlemi alındı. Bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edilirken, jandarmanın bomba imha uzmanı ekipleri de olay yerine getirildi.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından kalkan kobra tipi helikopter güvenliği sağlamak amacıyla bölgede keşif yapıp bölgedeki kayalıkları ateş altına aldı.  

Olay yerinde toplanan vatandaşlar ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman gerginlikler yaşanırken, DBP, HDP Hakkari il yöneticileri ve İHD Hakkari Şubesi yöneticileri de olay yerine gelerek yurttaşları sakinleştirdi. 

Vatandaşlar olay yerinde uzaklaştırılırken, menfeze yerleştirilen düzenek fünye ile patlatıldı.

Menfez ve yolun büyük oranda hasar gördüğü patlama ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, düzenekten de ne çıktığı anlaşılmadı.

Düzeneğin imha edilmesinin ardından yol tekrar trafiğe açıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.