Iğdır’da Dilucu Sınır Kapısı’ndaki Saldırı Planları Deşifre Edildi O Muhtar Yakalandı

Iğdır’da Dilucu Sınır Kapısı’ndaki Saldırı Planları Deşifre Edildi O Muhtar Yakalandı

Iğdır’da Dilucu Sınır Kapısı’ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik düzenlenen ve 13 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada, olayı aydınlatacak yeni bilgilere ulaşıldı.

Iğdır’da Dilucu Sınır Kapısı’ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik düzenlenen ve 13 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada, olayı aydınlatacak yeni bilgilere ulaşıldı. Saldırıyla ilgili yapılan detaylı  incelemede bölgede 15 metre genişliğinde 2 metre derinliğinde çukur oluşması nedeniyle tahmin edildiği gibi yolun altına döşenen patlayıcının infilak ettirilmesiyle gerçekleşmediği saptandı.

HAİNLER GÖZALTINDA

Toplanan delillerin analiz edilmesi sonucu, zırhlı polis aracının dışında araç parçalarına da rastlanması üzerine bu yönde genişletilen soruşturmada, olayın patlayıcı yüklü kamyonetle gerçekleştirildiği tespit edildi.Saldırıda kullanılan kamyonetin sahibi S.P ile saldırıya ilişkin hazırlıklardan haberdar olmasına karşın yetkililere bilgi vermediği iddia edilen Yazlık köyü muhtarı M.P. gözaltına alındı. Terör saldırısından 2 gün sonra kamyoneti için kayıp başvurusu yaptığı belirlenen S.P’nin, aracını PKK’nın bölge sorumsu “Firaz” kod adlı teröriste 20 bin liraya sattığı iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.