Iğdır'da Kaçak Keklik Avlayan Bir Avcıya Ceza Verildi

Iğdır'da Kaçak Keklik Avlayan Bir Avcıya Ceza Verildi

Iğdır Kazım Kara Bekir Caddesi Erhancı Köprüsü Mevkiinde Yapılan Araç Aramasında B.G Adlı şahsa ait 6 adet canlı Kınalı keklik Ele Geçirildi

Iğdır’da yapılan yol kontrollerinde kaçak keklik avladığı belirlenen bir avcıya idari para cezası verildi.
Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kazım Karabekir Caddesi Erhacı Köprüsü mevkiinde bir araçta yapılan aramada, kafes içerisinde B.G. (35) adlı şahsa ait olan 6 adet ‘canlı mühre’ olarak kullanılan kınalı keklik ele geçirildi. Emniyet ekiplerinin kimlik tespiti ve tutanaklarını tamamladıktan sonra 6 adet ‘canlı mühre’ olarak kullanılan kınalı keklik ile 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet eden B.G. isimli şahsı, Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Av Koruma ekiplerine teslim etti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır İl Şube Müdürlüğü’nde yapılan tedavinin ardından kafes içinde kanatları kesilen keklikler Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderildi.
Olayla ilgili gözaltına alınan araç sahibi B.G. isimli şahsa ise, bin 78 TL idari, 3 bin TL ise tazminat olmak üzere toplam 4 bin 78 TL para cezası kesildi.
Konu hakkında açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderilen kekliklerin burada tedavisi yapılarak uçma yeteneğine kavuşturulmasının ardından tekrar doğaya bırakılacağını belirtti. Türkoğlu, doğa koruma ekipleri ile koordinasyon sağlayan ve yaban hayatının korunmasında büyük emek sarf eden Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.