Kars'ta Seçim Huzurlu Devam Ediyor

Kars'ta Seçim Huzurlu Devam Ediyor

Kars'ta Seçim Huzurlu Devam Ediyor

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Bugün Karslı seçmenler 08.00 itibariyle oy kullanmak için sandık başına gitmeye başladılar. Yapılan seçim için son oy kullanma saati 17:00 olarak hatırlatılırken, saat 17.00'ye geldiği halde sandık başında oy vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı bunları saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sıra ile oylarını kullanmalarına izin verecek.  

Kars Valisi Günay Özdemir’de oy kullanmak için sandık başına giderek, demokratik hakkını kullandı. Oy kullanma işleminin ardından gazetecilere bir açıklama yapan, Vali Özdemir, “Bugün ilimizde ve bütün Türkiye’de olduğu gibi oylarımızı kullanıyoruz ve demokratik anlamda görevimizi yerine getiriyoruz.” dedi.

Kars’taki seçmen ve sandıklar hakkında da bir açıklama yapan Vali Özdemir, “Kars’ta 183 bin 644 seçmenimizle 727 sandıkla oy kullanılmaya başlanıldı. Biz seçim öncesi, seçim esnasında ve seçim sonrasında tedbirler ile ilgili her türlü tedbiri aldık. Güvenlik anlamında sabahtan itibaren köylerimiz, ilçelerimiz ve şehir merkezi dahil olmak üzere her tarafta iyi bir şekilde tedbir aldık. Halkımızda gerçekten bu tedbirlere çok güzel bir şekilde uyum sağlıyorlar. Şuana kadar herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık ve halkımız demokratik görevini çok yoğun bir şekilde yerine getiriyor.” şeklinde konuştu.

Huzurlu başlayan seçim sürecinin huzurlu süreceğine inanan Vali Özdemir, “ben hem güvenlik tedbirlerimize uymalarından dolayı hem de seçimdeki demokratik görevlerini yerine getirmelerinden dolayı bütün halkımıza teşekkür ediyorum, güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum, seçimi yapan bütün görevlilerimize teşekkür ediyorum. Seçimin bundan sonrada huzur içinde geçeceğine inanıyorum.” dedi.

Seçimde 20 siyasi parti yarışıyor. AK Parti, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, CHP, DP, DSP, Halkın Kurtuluş Partisi, HDP, Komünist Parti, MHP, Millet Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi 85 seçim çevresinde, Hak ve Özgürlükler Partisi 75 seçim çevresinde, Merkez Parti 73 seçim çevresinde, LDP 58 seçim çevresinde, DYP ve Yurt Partisi 56 seçim çevresinde, Toplumsal Uzlaşma, Reform ve Kalkınma Partisi 55 seçim çevresinde, Hak ve Adalet Partisi 43 seçim çevresinde seçime katılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.