Kars'ta Yollar Tekrar Yenilenip Asfaltlanacak

Kars'ta Yollar Tekrar Yenilenip Asfaltlanacak

5 yıl içinde asfaltlanmamış yolun kalmayacağının belirtildiği çalışmalarda ana caddelerin yanında ara sokaklarda da asfaltlama yapılıyor. Ara yollarda ise bordör ve kaldırımlarda yeniden yapılıyor.

5 yıl içinde asfaltlanmamış yolun kalmayacağının belirtildiği çalışmalarda ana caddelerin yanında ara sokaklarda da asfaltlama yapılıyor. Ara yollarda ise bordör ve kaldırımlarda yeniden yapılıyor.

Çalışmalar şu anda iki farklı mahallede devam ediyor. Cumhuriyet ve Yenişehir mahallelerinde yol kazı çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri tefsiye ve baypas çalışmalarını tamamladıktan sonra buralarda da asfaltlamaya başlayacak.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Kars Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yol Yapım Şefi Murat Bilgir; “Özellikle şehir merkezinde sonradan imara açılmış bölgelerde bugüne kadar yapılmamış yeni yapılaşmaların olduğu bölgelere hizmet götüreceğiz. Bunların başında Yenişehir mahallesi olacak. Kentte de yaptığımız yolların koruma astarları da yakın zamanda atılacak.”

Bilgir şunları söyledi:

“Sayın belediye Başkanımız Murtaza Karaçanta’nın emirleri doğrultusunda Bahçelievler Mahallesindeki kazı çalışmalarını tamamladık ve bordör çalışmalarına başladık. Bahçelievler’den sonra Halitpaşa mahallesindeki yol yapım ve bordör çalışmalarına da başladık. Bunun haricinde Yenişehir mahallesinin tamamında yol, kaldırım ve bordör çalışmalarına bugün itibariyle başlamış bulunmaktayız. 6 ekiple birlikte sahada hummalı bir çalışma içindeyiz. Şu ana kadar yaklaşık 9 kilometre asfalt çalışmamız tamamlandı. 22 bin metrekarelik kaldırım çalışmamız tamamlandı. Sayın başkanımızın emirleri doğrultusunda biz bu sene ki planlarımız; direkt olarak hedeflerimize ulaşmaktır. Bunun haricinde gelecek senelerde de Kars’ımız için en iyi çalışmayı en iyi zamanlamayla sürdüreceğiz. Su Kanalizasyon Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü olarak ortak çalışma içerisindeyiz. Yol ve kaldırıma uygun, daha önceden imarlanmış bölgelerin daha önce hiç girilmemiş yerlerde sağlıklı çalışmalar yürütmekteyiz. Önümüzdeki bu yılki çalışmaların devamında önümüzdeki 4 yıl içinde Kars’taki yol ve kaldırım sorununu tamamıyla çözmeyi planlıyoruz. Engelli vatandaşlarımızı da gözeterek yollarımız ve kaldırımlarımızı ona göre planlamayı düşünüyoruz. Planlarımız yarına yönelik değil, geleceğe yöneliktir. Gelecekte şehrimizde var olacak kalıcı hizmetler yapmayı amaçlıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.