Kobanê, Hesekê ve Gever aynıdır

Kobanê, Hesekê ve Gever aynıdır

Rojava'da DAİŞ çeteleri ile girilen çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü Şam Hastanesi'nde 6 Nisan'da yaşamını yitiren YPG'li Tayfur Karay (Hogir Civyan) için Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kurulan taziye çadırı yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi..

Rojava'da DAİŞ çeteleri ile girilen çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü Şam Hastanesi'nde 6 Nisan'da yaşamını yitiren YPG'li Tayfur Karay (Hogir Civyan) için Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kurulan taziye çadırı yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Aralarında HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, belediye eş başkanları, Gever Demokratik Toplum Meclisi, Barış Anneleri, HDP, DBP'li yöneticiler ve MEYADER temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi, Yeni Mahalle'de kurulan taziye çadırını ziyaret etti. Çadıra YPG bayrakları ve PKK Lideri Abdullah Öcalan ile YPG'li Karay'ın posterleri asıldı.
 

'Kobanê, Hesekê ve Gever aynıdır'

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bulunulan saygı duruşundan sonra konuşan MEYADER İlçe Temsilcisi Cengiz Ortaç, "Bu dava çok büyük ve kutsal bir davadır. Büyük bedeller ödedik, Hogir arkadaş da en büyük bedeli ödedi. Onun yolunun takipçisi olacağız" dedi. Ardından konuşan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eşbaşkanı Şerafettin Dede ise, "Her kim kendisini Müslüman olarak tanımlıyorsa bu vahşi, bu din düşmanı, bu insanlık karşıtı örgüte karşı durmalıdır. Tüm halkların Kürt halkının destekçisidir. Kobanê, Hesekê ve Gever aynıdır. Kobanê bir kez daha özgürleşti" şeklinde konuştu. 

YPG'li Karay'ın annesi Edibe Karay ise taziye ziyaretinde bulunanlara teşekkür ederek, "Biz şehidimizle başı dikiz. Şehit hepimizin şehididir. Kanlar canlar birdir. Bizim bedenimizde bir damla kan oldukça, şehitlerimizin yolunda olacağız" dedi.

Okunan dualardan sonra aileye başsağlığı dileklerinde bulunan kitle, taziye çadırından ayrıldı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.