Kürdistan Bölgesinin IŞİD'le Mücadelesi İçin Yardımlar Devam Edecek

Kürdistan Bölgesinin IŞİD'le Mücadelesi İçin Yardımlar Devam Edecek

Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani dün İtalya Irak Büyükelçisi Marco Carnelos’u makamında kabul etti.İtalya Irak Büyükelçisi Marco Carnelos, Federal Kürdistan Bölgesi’nin IŞİD savaşından dolayı topraklarını terk eden mültecilere kapılarını..

Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani dün İtalya Irak Büyükelçisi Marco Carnelos’u makamında kabul etti.

İtalya Irak Büyükelçisi Marco Carnelos, Federal Kürdistan Bölgesi’nin IŞİD savaşından dolayı topraklarını terk eden mültecilere kapılarını açmasını takdirle karşıladıklarını belirtti. 

Carnelos, ülkesinin Federal Kürdistan Bölgesi ile iyi ilişkilerinin devamını temenni ederek Erbil’de bir başkansolosluk kurmak istediklerini aktardı. Büyükelçi, İtalya’nın Kürdistan Bölgesi’ne IŞİD ile mücadelede vermiş olduğu desteği devam ettireceğini bildirdi. 

Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ise İtalya’nın Federal Kürdistan Bölgesi ile ekonomik ve sosyal alanlarda yapmış olduğu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Barzani, İtalya’nın IŞİD ile mücadelede Peşmerge Güçleri’ne sunmuş olduğu katkıdan dolayı teşekkür etti. 

Federal Kürdistan Bölge Başkanı Barzani, İtalya’nın Erbil’de konsolosluk açmasının her iki ülke arasındaki ilişkileri daha da pekiştireceğinin altını çizdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.