MGC Başkanı Özbey Diyarbakır'da Gazetecilere Olan Saldırıyı Kınadı

MGC Başkanı Özbey Diyarbakır'da Gazetecilere Olan Saldırıyı Kınadı

Muş gazeteciler cemiyeti başkanı emrullah özbey muşta gazetecilere olan saldırıyı şiddetle kınadı . Diyarbakır'daki olaylara deyinen özbay basına saldırı halkın bilgilenme haber almasına bir engeldir dedi

Muş Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Emrullah Özbey, Diyarbakır’da ve Muş’ta gazetecilere yönelik yapılan saldırıları kınadı.
"Gazetecilere yönelik saldırılar, toplumun haber alma, bilgilenme hakkını engellemeye yönelik olduğu kadar, basın özgürlüğüne yönelik de bir saldırıdır” diye ifade eden MGC Başkanı Emrullah Özbey, saldırılara tepki göstererek kınadı. Diyarbakır ve Muş’taki gazetecilere yapılan saldırıların kabul edilemeyeceğini ifade eden Özbey, “Muş’ta da bazı meslektaşlarımıza açıktan göndermelerde bulunarak, meslektaşlarımızın kör ve sağır olmalarını istemektedirler. Biz gazeteciler basın özgürlüğü çerçevesinde kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Kitle iletişim araçları sayesinde bireysel özgürlükler ve insan haklarının öne çıktığı dünyamızda; enformasyon görevini yürüten meslektaşlarımıza yapılan bu menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz. Sorumluluk sahibi ve siyasetçilerin, basın ve ifade özgürlüğü noktasında sorumluluklarını yerine getirmelerini bu noktada demokrasinin güvencesi gazetecilere yönelik saldırı yapılmaması yönünde kitlelerini şiddetle uyarmalarını bekliyoruz” dedi.
Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, “Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına dönük yine vahim bir saldırı gerçekleşmiştir. Karanlık güç odakları barış ve huzur ortamını bozmak için yine iş başındadır. Diyarbakır’da İHYA-DER’in Başkanı Aytaç Baran ve ardından çıkan olaylarda 2 kişinin öldürülmesi ile ilgili olayları takip eden DHA muhabiri Canan Altıntaş, kameraman Serdar Sınar ile İHA muhabiri Burak Emek yaralanmıştır. Huzur içerisinde geçirilen seçimin ardından yapılan bu saldırı Türkiye’nin geleceğine ipotek koyma girişimidir. Gazetecilere yapılan saldırı ise halkın haber alma kanallarını tıkamak için yapılan bir eylemdir. Bu vahşi saldırıyı kınıyor, sorumluların en kısa sürede ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.