Serhad Bölgesi Kars'da Barış Çadırı Kuruldu

Serhad Bölgesi Kars'da Barış Çadırı Kuruldu

Özel güvenlik bölgesi ilan edilen Çemçe- Madur Bölgesinde bazı köy ve yaylaların boşaltılması için çalışma başlatmıştı. HDP ve BDP de bu bölgesinde operasyon hazırlıklarının yapılmasını engellemek için barış çadırı kurdu ve basın açıklaması yapılı...

Özel güvenlik bölgesi ilan edilen Çemçe- Madur Bölgesinde bazı köy ve yaylaların boşaltılması için çalışma başlatmıştı. HDP ve BDP de bu bölgesinde operasyon hazırlıklarının yapılmasını engellemek için barış çadırı kurdu ve basın açıklaması yapılı.

Açıklamanın yapılacağı alanda “Seni Başkan Yaptırmadık, Sana savaş yaptırmayacağız”,”Barışa Değil Operasyonlara Tecrit” yazılı pankartlar açıldı.

Açıklamaya HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, HDP Kars Milletvekili Şafak Özanlı, DBP-HDP Kars İl ve tüm İlçe eş başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, KJA Aktivistlerinin yanı sıra çok sayıda partili  katıldı.

Açıklamada konuşan HDP Kars Milletvekili Şafak Özanlı, “Bugün bu alanda olmamızın sebebi; 7 Haziran başarısını hazmedemeyenlerin savaş yapmakta ısrar etmesine karşılık olarak barış çadırımızı kurduk. Ülkeyi kendi kişisel çıkarları için savaşa ve kaosa sürükleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşılık olarak dağlarda canlı kalkan eylemleri ve barış çadırlarımızı kurarak bir kez daha ona savaş yaptırmayacağımızı belirtiyorum. Bizler kadınlar ve analar olarak barış ve kardeşçe bir yaşam için ne bir gerillanın nede bir askerin ölmesini istemiyoruz. Bizim çocuklarımızı kendi çıkar ve menfaatleriniz uğruna savaşmaya zorlamanıza izin vermeyeceğiz.” dedi.

Özanli’nin ardından konuşan HDP Kars Milletvekili HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de, “Ezilen halkların emeğine ve çabasının bir kazanımı olan 7 Haziran seçimleri halkların demokrasi ve özgürlüğe olan inancına borçlu olduğumuz kadar Rojava devrimine de borçluyuz. Bu zafer Türkiye’de yeni bir umut olmuştur. Başlayan bu operasyonlar bu zaferlerin ve başarının hazım edilmemesinden kaynaklıdır. Öte yandan Kürt halkının uluslararası kamuoyu nezdinde elde ettiği başarı pozisyonu kabullenememesidir. Barış bu coğrafyanın çoktan beri hak etiği bir durumdur. Dolaysıyla kimsenin kirli çıkarları ve entrikaları bu halkın barış istemini engelleyemeyecektir. 10 defa seçim yapsalar da bizi koltuk sevdası, gözaltı, işkence, ölüm ve tehditle korkutup sindiremezler. Esas olan şey halkın kendi değerlerine ve barışına sahip çıkmasıdır. Buradan açıklamaya katılım sağlayan arkadaşlarıma da teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunarım” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.