Sıcak Havalarda Bilinçsiz Klima Kullanımı Yüz Felcini Tetikliyor!

Sıcak Havalarda Bilinçsiz Klima Kullanımı Yüz Felcini Tetikliyor!

Özellikle de yaz aylarında klimanın yanlış ve tedbirsiz kullanımı yüz felcini tetiklemekte. sıcak havalarda serinlemek için kullanılan klimalar, özellikle de yüz bölgesindeki kaslar ile bütünleştiğinde yüz felcine mahal vermekte.

Memorial Kayseri Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Op. Dr. Murat Koç, yüz felcinden korunmak için klimaların doğru kullanımının önemi hakkında bilgi verdi. Koç, “Yüz felci, kulak arkasındaki kemiğin içinden geçen yüz sinirinin çevresindeki ödem veya enflamasyonun yol açtığı birsağlık sorunudur. Yaz aylarında serinlemek için tercih edilen klimaların yanlış kullanımı, yüz felci riskini tetikleyen en önemli nedendir. Genellikle kulak arkasında Ağrı ve uğultu ile ortaya çıkabilen hastalık, yüzdeki kasların hareket kabiliyetini yok edebilmektedir. Kadın ve erkekler, her yaş grubunda yüz felci riski taşımaktadır. Yüz felci her hastada farklı belirtiler ile ortaya çıkabilir. Hastalığın hafif seyirli olduğu durumlarda kişinin mimik ve kaslarında hareketsizlik görülebilir. Çoğunlukla karşılaşılan tablo, yüz felcinin oluştuğu tarafta hastanın gözünü kapatamaması ve dudağının sağlam olan kısma kaymasıdır. Dildeki tat alma duygusu da yüz felcinin olduğu kısımda kaybolmaktadır.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.