Suriye köylerinde IŞİD militanlarıyla muhalif gruplar Savaşıyor

Suriye köylerinde IŞİD militanlarıyla muhalif gruplar Savaşıyor

Suriye ve türkiye'nin kilis sınırında IŞİD militanları ile muhalif gurplar savaşıyor. Savaşı gören kilis ili vatandaşları 2 grup arasında çıkan savaşı uzaktan meraklı bir şekilde izliyor türk askeride geniş güvenlik ağı oluşturdu sınırda

Suriye'de IŞİD militanları ile Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) başı çektiği muhalif gruplar arasındaki çatışma devam ediyor. Muhalif gruplar, IŞİD militanlarının 20 gündür başta Türkmen köyleri olmak üzere, ÖSO kontrolündeki yerleri ele geçirmek üzere başlattığı saldırılar karşısında birleşerek, IŞİD’i püskürtmüştü. IŞİD, ÖSO kontrolündeki bölgeleri ele geçirmek için zaman zaman ağır silahlarla saldırı düzenliyor.

KÖYLER TAMAMEN BOŞALDI
IŞİD militanlarıyla muhalifler arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle bir çok köyde vatandaşlar evlerini boşaltarak, güvenli bölgelere kaçtı. Suriye’den Türkiye’ye Türkmen veya Suriyeli yeni gruplar gelmezken, Suriyelilerin bir çoğunun savaş başladıktan sonra evlerini terk ederek Türkiye’ye geldiği, bir kısmının ise Suriye’deki akrabalarının yanına gittiği öğrenildi.

IŞİD HUBUBAT ALANLARINI YAKTI
IŞİD militanları, Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündeki köylerde direnci kırmak için havan topları, dokça uçak savar, top birlikleri ve tank atışı yaparak, özellikle Türkmenlerin ektiği hububat alanlarını ateşe verdi. IŞİD’in özellikle hububat alanlarını uzaktan ateş açıp yakarak, korku ve panik yaşatmaya çalıştığı öğrenildi.

MUHALİF GRUPLAR IŞİD’E KARŞI BİRLİKTE
Suriye'nin sınır köylerinde ÖSO, El Nusra Cephesi ve Türkmenlerle IŞİD’e karşı birleşti. ÖSO, kendi sorumluluk alanlarındaki köylerin çevresine hendekler eşerek IŞİD’in araçla bombalı intihar saldırısı düzenlemesine karşı tedbirler aldı. IŞİD’in saldırısına misliyle karşılık veren muhalif gurupların 10 gündür IŞİD’e herhangi bir köyü kaptırmadıkları öğrenildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.