Tendürek Dağında ''Özel'' Güvenlik Bölgesi Oluşturuldu

Tendürek Dağında ''Özel'' Güvenlik Bölgesi Oluşturuldu

Van Valiliği, Tendürek Dağı bölgesinin ‘özel güvenlik bölgesi’ olarak belirlendiğini açıkladı.

Serhadhaber/istihbarat
Van Valiliği’nden yapılan açıklamada:

 “İlimiz Çaldıran ilçesi sınırları içerisinde yer alan Tendürek Dağı bölgesinde son günlerde artan terör olayları nedeniyle icra edilecek olan operasyonlarda vatandaşlarımızın zarar görmemesi için 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince 15-29 Ağustos 2015 günleri arasında 15 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla ilgili mevzuat çerçevesinde valiliğimizce her türlü tedbir alınmaktadır” denildi.

 

Van'da Ev Baskınları12 Kişi Gözaltında 
Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alındı..
Edinilen bilgiye göre, Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çeşitli eylemlere katıldıkları ileri sürülen kişilere yönelik sabah saatlerinde çeşitli adreslere operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. 12 kişinin emniyete götürüldüğü belirtildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.