Van İl Eş Başkanı Dilekçi Binamız Hedef Gösteriliyor

Van İl Eş Başkanı Dilekçi Binamız Hedef Gösteriliyor

Van’da bir internet cafede yapılan görüşmelerde ortaya çıkan HDP’ye saldırı planının deşifre olmasının ardından HDP Van İl binasında düzenlenen basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanı M. Veysi Dilekçi ve il yöneticileri katıldı.

Van’da bir internet cafede yapılan görüşmelerde ortaya çıkan HDP’ye saldırı planının deşifre olmasının ardından HDP Van İl binasında düzenlenen basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanı M. Veysi Dilekçi ve il yöneticileri katıldı.

‘GÖRÜŞMEYİ YAPAN 24 PLAKALI BEYAZ BİR DACİA’YA BİNİYOR’

Basın toplantısında konuşan Dilekçi, “Seçim öncesi başlayan bombalı saldırılar, seçimin ardından sürüyor. Seçimden önce Adana, Mersin ve Amed’de yapılan saldırıların ardından geçen hafta içinde Suruç’ta 31 insanımızın canına mal olan bir katliam gerçekleşti. Amed’de yapılan saldırıdan sonra saldırıyı gerçekleştiren kişinin saldırıdan kısa süre önce gözaltına alındığını ve serbest bırakıldığını öğrendik. Partimiz uzun yıllardır tehdit altında ve sürekli olarak bu saldırılara maruz kaldı. Yüzlerce arkadaşımızı kaybettik. Bu saldırılar ile hedef HDP ve demokrasi güçleridir. Son olarak bir internet kafe de yapılan görüşmede HDP’ye saldırı planlandığı ortaya çıkmıştır. Bu konu üzerinde araştırma yaptık. Görüşmeyi yapan kişinin 24 plakalı DACİA beyaz arabaya binip uzaklaştığını tespit ettik. Ancak bu kişinin kimlik bilgileri yok. Görüşülen kişinin kimlik bilgileri elimizde mevcuttur.

Elimizde güvenlik kamerası görüntüleri de var. İnternet kafenin bulunduğu kışla yolunda olduğu için sürekli takip edilen bir cadde. Elimizdeki bilgileri emniyette verdik. Yarında gerekli suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

‘BU OLAY BASİTE ALINMAYACAK KADAR KAYGI VERİCİ BİR DURUM’

Söz konusu görüşmelerin basite alınamayacak kaygı verici bir durum olduğunu kaydeden Dilekçi şöyle devam etti: “Bu kişi sosyal medya yorumlarında HDP’ye yönelik saldırılarda yer almadığı için üzüntü duyduğunu belirtmiş. Bugün MİT’in raporu kamuya yansıdı. Türkiye de 6 ilde saldırı olabileceği vurgulandı. Bu iller arasında Van yok ancak biz Türkiye’nin her yerinden bu saldırıların gerçekleşebileceğini düşünüyoruz. Emniyetin derhal gerekli tedbirleri alması gerekiyor. Bu kişiler HDP ismini söyleyip hedef şaşırtabilirler. Bu soruşturmanın derhal sonuçlanmasını talep ediyoruz. Genel merkezimizde İçişleri Bakanlığı düzeyinde girişimde bulundu ve olayı yakından takip edecek.” Konuşmasında son olarak halka duyarlı olma çağrısında bulunan Dilekçi, “Halkımız şüphe duydukları hakkında hem emniyet yetkililerine hem de bize bildirsinler. İlçe örgütlerimizde gerekli duyarlılığı göstermeli. Bu yapıldığı takdirde bu kişiler amaçlarına ulaşmadan gerekli tedbirler alınır. Emniyet parti binamızın önünde gerekli tedbirler alında ama Van’ın genelinde bu tedbirler alınmalıdır” şeklinde konuştu

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.