YPG'li Amerikalı Asker Kürt kızı Roza Yıldırım ile evlendi

YPG'li Amerikalı Asker Kürt kızı Roza Yıldırım ile evlendi

YPG Saflarında IŞİD'e Karşı Savaşan Amerikalı asker Jordan Matson Kürt Kızına Gönlünü Kaptırdı. Jordan Matson Eşimle Anlaşa bilmem İçin Kürtçe Öğreniyorum..

IŞİD'e karşı savaşan Amerikalı asker Jordan Matson Kürt kızı Roza Yıldırım ile evlendi. MatsonYPG saflarında savaşırken Kürt kızına gönlünü kaptırdı.Matson asker olduğu dönemlerde verdiği röportaj ile akıllara geldi.İşte o röportaj...
ABD’de yaşan eski asker Jordan Matson, 2014 yılının ekim ayında Facebook üzerinden temas kurduğu YPG’lilerden onay aldıktan sonra Türkiye üzerinden Kobani’ye geçerek IŞİD’e karşı YPG saflarında savaşan ilk ABD’li olarak dünya basınında haber olmuştu. Matson, o dönemde internet üzerinden verdiği röportajda, ‘Bana burada Serdar ismini taktılar. Beni İstanbul’dan aldılar Rojava’ya götürdüler. Tek zorluk dil öğrenmekti. Bazı YPG’liler İngilizce biliyor, ben de Kürtçe öğreniyorum’ demişti.
jordan-matson.jpg
 

KÜRT KIZIYLA EVLENDİ ABD’li eski asker gönlünü İstanbul’da yaşayan Kürt kızı Roza (Lana) Yıldırım’a kaptırdı. İki aşık evlenmeye karar verdi ve geçtiğimiz hafta İsveç’te hayatlarını birleştirdi.


kurt-kiziyla-evlendi-abd.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.