Yüzbinlerle Önderliğin özgürlüğü için yürüyoruz

Yüzbinlerle Önderliğin özgürlüğü için yürüyoruz

DİYARBAKIR - 1999 yılından beri özel İmralı Sistemi içerisinde tecritte tutulan ve geçen yıllar boyunca birçok kez yoğun izolasyon uygulamalarıyla karşılaşan PKK Lideri Abdullah Öcalan'la 5 Nisan tarihinden itibaren de hiçbir görüşme yapılmadı.

DİYARBAKIR - 1999 yılından beri özel İmralı Sistemi içerisinde tecritte tutulan ve geçen yıllar boyunca birçok kez yoğun izolasyon uygulamalarıyla karşılaşan PKK Lideri Abdullah Öcalan'la 5 Nisan tarihinden itibaren de hiçbir görüşme yapılmadı. Öcalan'ın durumuna oldukça duyarlı olan ve geçen dönemlerde Öcalan için sayısız kampanya ve etkinlik gerçekleştiren Kürtler, topyekün savaş konseptinin devreye konulduğu bugünlerde yeni bir yürüyüşün startını vererek, yaşananlara cevap vermeye hazırlanıyor. 

'Yüzbinlerle Önderliğin özgürlüğü için yürüyoruz' 

TUHAD-FED öncülüğünde "Yüzbinlerle Önderliğin özgürlüğü için yürüyoruz" sloganıyla 1 Ağustos'ta Diyarbakır'dan Gemlik'e yürüyüş düzenlenecek. Kürtler, 2000'li yılların başında da Türkiye ve Kürdistan'ın birçok yerinden Gemlik yürüyüşleri gerçekleştirmişti. Öcalan'a özgürlük talebiyle gerçekleşecek yürüyüşle ilgili bugün Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) binasında federasyon eşbaşkanları Bahar Oktay ve Mehmet Temizyüz tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde 1999 yılından beri süren tecride dikkat çekildi.

'Öcalan'ın özgürlüğü halklara cevap olacak'

2013 yılında Öcalan'ın başlatmış olduğu demokratik çözüm ve barış sürecine karşı hükümetin takındığı tutumun kendini savaş olarak gösterdiği vurgulanan açıklamada, "Artık halklar olarak özellikle Kürt halkı olarak Önderliğimiz üzerindeki tecridin değil özgürlüğün ancak halklara cevap olacağını düşündüğümüzden 1 Ağustos'ta yüzbinlerin katılımıyla Gemlik'e doğru yürüyüşümüz olacaktır" denildi. Eşbaşkanlar, tüm halkı, büyük özgürlük yürüyüşüne davet ederek açıklamayı tamamladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.