Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

UKRAYNA OLAYLARI ÜZERİNE

Ne dersiniz? ABD denen Haydut Devlet, Ukrayna'ya demokrasi getiremedi nedense, Irak'a getirmişti de… Acaba gücü mü yetmedi?

Ben hararetle bekliyorum. Ne zaman çıkacak diye… "Ne işimiz var Ukrayna'da" diyen bir Rus çıkmadı daha… Çıkma ihtimali var mı acaba?

ABD denen Büyük Şeytan, Afganistan ve Ukrayna’daki uşaklarına ne kadar sâhip çıktıysa, Türkiye’deki köpek, uşak ve işbirlikçilerine de o kadar sâhip çıkar.

Bir zamanlar Şamil Basayev şöyle bir tespitte bulunmuştu: “Dünya, Rusya'yı şimdi durdurmazsa, ilerde herkesin başına belâ olacak" demişti. Hatırlayan var mı?

Şu insanoğlu Batı’nin Vahşi Ayısı ABD ve Asya’nın Rus Ayısı’na hiçbir zaman güvenilemeyeceğini bir öğrense var ya… Çözülemeyecek problemi kalmayacaktır.

Son gelen haberlere göre Rusya, ‘Eurovision Şarkı Yarışması’ndan çıkarılmış. Ne acıYeni Çar Putin, artık bu ‘yaptırıma’ dayanamaz ve hemen geri çekilir. Kahrolası (!)

Ehl-i Küffar’ın önde gelenleri (ABD, Fransa, İngiltere, NATO) kabaca Batı, vahşiliğini, menfaatleri olmadığında, kıllarını dahi kıpırdatmadıklarını; Ukrayna’yı, Yeni Rus Çarı Putin’e hediye ederek, bir kez daha ispatladı. Farkındasınız değil mi?

Son olaylar vesilesiyle aklıma geliyor da… "Vücut benim değil mi? İster elletirim, ister belletirim" diyenler ‘baş tacı’ edilir, ‘namus’ değersizleştirilirse… Bir gün düşman, Ukrayna’ya yaptığı gibi, memlekete saldırdığında, namusu için karşısına dikilecek yiğitleri bulamazsınız.

Sizler! ABD ve Batı’nın hayranı olan ve onlardan medet uman ülkemizdeki şerefsizler! Bu ülkeye, Allah göstermesin, bir bomba düşse, ilk kaçacak kancıklar sizlersiniz! Aklınızı başınıza alın! Bilin ve unutmayın ki; ABD ve Batı, asla ama asla, kendileri zora düşmedikçe ve menfaati olmadıkça, hiçbir olay karşısında, kılını dahi kıpırdatmaz

Farkındasınız değil mi? Komşumuz Yunanistan, Batı’nın ‘kültür babası’ olarak şımartıldıkça şımartıldı. Sırtını sert ve sağlam kayaya dayadığını sanıyor. Umulur ki; Ukrayna’yı yöneten Batı destekli yönelteciler de, Yunanistan'ı yöneten Batı destekli şımarık, ukalâ ve faşist yöneticiler de, Ukrayna'da yaşananlardan dersler çıkarırlar.

Olur mu? Böyle olur mu? Rus Parlamentosu’nda Putin’e ‘savaş yetkisi’ istendiğinde, tüm üyeler, hiçbir fire vermeden, 400 vekilin 400’ü de, oy birliği ile yetki vermişler. Geçtiğimiz günlerde, TBMM’inde, Kandil’e asker gönderme yetkisi istendiğinde bizde durum nasıldı? Onlarda muhalefet eden yoktu ama bizde ‘Suriye’de ne işimiz var?’ ve ‘Sarayı ahır yapacağız’ diyen garip bir kısım hastalıklı mahlûkat vardı. “S-400’ler geri vereceğiz” diyen geri zekâlılar da vardı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’i TV’de dinlediniz mi? Diyor ki: Yalnız bırakıldık. Kimse bizim için savaşmak istemiyor. Bizi NATO'ya almak istemiyorlar, güvenlik garantisi vermekten de korkuyorlar. Garibim haklı… Kendisine şöyle söylemek isterdim: Günaydın çocuğum, günaydın popüler komedyenim... Kulağını ve beynini kaypak Amerika'ya, NATO’ya vereceğine, Erdoğan Ağabey’ini dinleseydin, böyle olmazdın. O var ya… Yirmi senede kaç lideri gömdü, kaç tuzağı bozdu, görmedin mi hiç? Hiç mi merak etmedin onu? Yazık ettin güzel ülkene, şaklaban komedyen yönetici... Bu işler komedi işler değil… Bir musibet bin nasihatten hayırlıdır. Bu tecrübe, diğer eski Doğu Bloku ülkelerine de ders olsun en azından… Bu arada aklıma gelmiyor değil… Bizim, içimizdeki, Coniciler, belki biraz düşünürler mi bu durumu, acaba? Çok kısa süre önce, Afganistan'da, Kabil havaalanında, ABD’ye kaçmak için, uçağın tekerlerinden düşenleri gördüğü halde, ders alıp da akıllanmayanların sonu işte bu olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum