AHANDA DİNDEN ÇIKTI

Yılbaşı neopagan adetidir.
İçine az buçuk hristiyanlık katılmıştır.
Zaten hristiyanlığın içinde de paganlık var. Yani karışım. Hoş bütün dini uygulamaların içinde ama açık ama gizli paganlık var.

Kavga dinopaganlarla neopaganlar arasında.

Neopaganlar herkese hitap etmek her şeyi bozmak istiyorlar.

Dinopaganlar adı üstünde Dinazor...
direniyorlar...
iki asır sonra neopaganlar da dinopagan olacak yeni anlayışa belki de yeniyepyei neopaganizm diyeceğiz.

Dinopaganlar alt yapılarının paganlık olduğu bilmediği için ya da içlerine sızan paganlığı görmedikleri için nepoganlara tepki gösteriyorlar. Değişik mezhepleri olan hristiyanlar Hz. İsa'nın doğum gününü farklı günlerde kutlarlar. Yılbaşı ile ilgisi yok. ( onlarda da tıpkı bizdeki gibi diğerini o dinden görmeme var, aslında her isim ayrı bir din ama adları mezhep işte).

Sözün özü: Hayatımızda paganlara ve neopaganlara ait o kadar çok uygulama var ki..."hah şunu yaptı dinden çıktı" ruhbanı olmayın. Hoş çıksa da tekrar girer, çıktığına inanıyorsanız gireceğine de inanın ve vesile olmaya gayret edin güzel ahlakınız, davranışlarınız ve inanışlarınızla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.